fbpx

Metsäverotus ja kirjanpito

Tulot, menot ja vähennykset

Metsätalouden verotus määräytyy vuosittain metsästä saatujen tulojen, menojen ja erilaisten vähennysten perusteella.  Metsätulot ovat yleensä puunmyyntituloja ja erilaisia tukia. Jotkin harvinaisemmat tulomuodot saatetaan lukea myös maatalouden tuloksi ja niistä on tehtävä maatalouden veroilmoitus. Vähennyskelpoisia menoja metsäverotuksessa ovat esimerkiksi metsänhoitokulut, metsäneuvonta ja konsultaatiot, matkakulut tai vaikka metsämessuilla käynti. Metsän ostosta kertyvää metsävähennystä kannattaa käyttää pienentämään verorasitusta.  Tuloista ja menoista on säilytettävä tositteet ja kuitit.

Vähennykset kannattaa ilmoittaa vaikka tuloja ei jonain vuonna kertyisikään, ne voidaan käyttää hyväksi muun pääomatulon- tai henkilöntuloverotuksessa.

.

 

metsäveroilmoitus

Veroilmoitus

Metsänomistajan tulee tehdä vuosittain metsätalouden veroilmoitus. Takaraja veroilmoituksen antamiseen on helmi- maaliskuun vaihteessa.  Arvonlisäverovelvollisten metsänomistajien on myös annettava arvonlisäveroilmoitus. Verottajan kotiin lähettämästä vihkosesta tai verottajan internetsivuilta löytyy hyviä ohjeita ilmoituksen täyttämiseen. Ilmoituksen voi myös jättää omaveropalvelussa sähköisesti. 

SpTammi tarjoaa veroilmoituksen teon ja metsätalouden kirjanpidon konsulttipalveluna. Tavanomaisen metsäveroilmoituksen hinta on alkaen 125 € alv 0% . Runsaasti erilaisia kirjauksia ja laskelmia (yli 20 kpl) sisältävältä veroilmoituksella  laskutetaan lisäksi 70 € /  tunti alv 0%. Hankkiessasi palvelua ole ajoissa liikkeellä, viime päiville kertyy helposti ruuhkaa. 

Palvelumme

Metsäsuunnittelu ja arvonmääritys

Tavoitteiden mukainen metsäsuunnitelma ja metsäkiinteistön arvonmääritys eli tila-arviot.

Puukauppa

Puukauppa

Puunmyyntisuunnitelmat, puukauppojen kilpailutukset ja konsultaatiot.

metsäpalvelu metsän hoito metsän istutus

Metsänhoito

Koko metsän kiertoajalle kaikki hoitopalvelut.

verokarhu

Metsäverotus

Vältä verokarhun yllätykset! Metsäveroilmoitukset ja verotuksen konsultaatiot.

arboristi pihapuunkaato puunkaato

Puunkaato

Pihapuunkaadot ja hakkuut rakennetulla alueella.

tree-felling-957140_1280

Projektit ja hankkeet

Asiantuntija-, työnjohto-, konsulttipalvelut ja toteutus metsäosaamista vaativiin projekteihin.