fbpx

Puunkaato

Turvallista ja ammattitaitoista puunkaatoa

Pihapuiden turvallisessa kaatamisessa on huomioitava monia seikkoja. Työskentely rakennetussa ympäristössä on kokeneiden ammattilaisten erikoistyötä. Ahtaat tilat ja korostuneet riskit vaativat kokemuksen lisäksi usein myös erikoisempia työmenetelmiä ja välineitä.

Sptammi työvalikoimaan kuuluu arboristityöt kiipeilykaatoineen ja hoitoleikkauksineen, nostinkalustolla tehdyt puunkaato- ja hoitotyöt ja tavallisemmat metsurin tekemät puunkaadot. Meille mikään puu ei ole ongelmapuu!

Palvelemme yksityisiä kiinteistönomistajia, kuntia, seurakuntia, talo- ja huoltoyhtiöitä sekä rakennusliikkeitä. Toiminta on vakuutettua ja kokeneiden ammattilaisten tekemää.

Jos pihapuun kaato on suunnitteilla ottakaa yhteyttä soittamalla tai lähetä viesti. Sovimme arviointikäynnin, jonka yhteydessä käydään läpi miten työ suoritetaan, määritetään tarvittavat palvelut ja saatte tarjouksen. Arviointikäynti on ilmainen, eikä se sido palvelun ostamiseen.   

Tonttihakkuun ja pihapuiden kaatoon voidaan koota palvelukokonaisuus. Kaadetut puut katkotaan haluttuun, esimerkiksi sopivaan polttopuumittaan tai tehdään vaikka klapeiksi asti. Risut, oksat tai kokonaiset puut voidaan kuljettaa pois. Kantojyrsinnällä haittaavista kannoista pääsee samalla kätevästi eroon. 

puunkaato, pihapuunkaato

Mitä puunkaato maksaa?

Puunkaato hinnoitellaan useimmiten kokonaishintaisena urakkana, joten kustannusyllätyksiä ei pääse syntymään. Isommat työt voidaan hinnoitella tuntiperusteisesti, ja niistäkin saa kustannusarvion. 

Hinnan muodostukseen ja työn vaativuuteen vaikuttaa esimerkiksi kaadettavien puiden koko, käytettävät työmenetelmät ja koneet,  ympäristö ja kaatotila, arvioidut riskit ja vaaratekijät.

Lisäpalvelut kuten puiden pilkkominen, kantojyrsintä, risujen ja puutavaran poiskuljetus hinnoitellaan tarvittavan laajuuden mukaan.

Tyypillisesti asiakkaidemme tilaamat pihapuiden kaadot sekä lisäpalvelut kustantavat välillä 250 – 1500 € 

Puiden kaatoa ei hinnoitella kappaleperusteisesti vaan hintaan vaikuttaa kokonaistyömäärä, ajankulutus sekä vaatimustaso! Vaihtelu voi olla hyvin suurta riippumatta montako puuta kaadetaan. 

 

tila-arvio

Kotitalousvähennys puunkaadosta

Yksityishenkilöt voivat saada pihapuiden kaatotöistä kotitalousvähennystä. Vähennyksen hakeminen verottajalta on helppoa ja yksinkertaista ja sillä on mahdollista säästää ihan huomattavia rahamääriä. Vuonna 2022 tehdyistä töistä verottaja palauttaa 60%, 100 € omavastuuosuuden jälkeen. Omavastuu on vuosikohtainen, eli menee vain kerran.

Toiminta-alue

SpTammi palvelee pihapuunkaadoissa Pirkanmaalla, Vaasan seudulla ja Kyrönmaalla.  Mikäli kuntasi ei löydy listalta, ei hätää, kysäise jos olemme liikkeellä lähialueillasi!

Toiminta-alueella ovat seuraavat kunnat ja pitäjät:

Vaasan seutu: 

Vaasa, Mustasaari, Jurva

Kyrönmaa:

Laihia, Tervajoki, Vähä-Kyrö, Isokyrö, Ylistaro

Pirkanmaa ja Tampereen seutu:

Akaa, Nokia, Hämeenkyrö, Häijää, Kangasala, Lempäälä, Mouhijärvi, Narva, Pirkkala,  Pälkäne,  Sastamala, Tampere, Toijala, Ylöjärvi, Vammala, Vesilahti, Viljakkala, Viiala

Puunkaato nostimella

Palvelumme

Metsäsuunnittelu ja arvonmääritys

Tavoitteiden mukainen metsäsuunnitelma ja metsäkiinteistön arvonmääritys eli tila-arviot.

Puukauppa

Puukauppa

Puunmyyntisuunnitelmat, puukauppojen kilpailutukset ja konsultaatiot.

metsäpalvelu metsän hoito metsän istutus

Metsänhoito

Koko metsän kiertoajalle kaikki hoitopalvelut.

verokarhu

Metsäverotus

Vältä verokarhun yllätykset! Metsäveroilmoitukset ja verotuksen konsultaatiot.

arboristi pihapuunkaato puunkaato

Puunkaato

Pihapuunkaadot ja hakkuut rakennetulla alueella.

tree-felling-957140_1280

Projektit ja hankkeet

Asiantuntija-, työnjohto-, konsulttipalvelut ja toteutus metsäosaamista vaativiin projekteihin.